sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Gluteenittoman ruokavalion testailua ja korvapuustit (GL, M)

Päätin pari viikkoa sitten testata, miten gluteeniton ruokavalio vaikuttaa olooni ja toistuviin vatsakipuihin. On tullut huomattua, että vatsakipuja on ollut vähemmän, mutta osana on saattanut vaikuttaa myös maitotuotteiden vähentäminen. Tiedä sitten, onko helpotusta oloon tuonut maidon vaiko gluteenin poisjättäminen. :-D

Parin viikon kokeilu liittyy oireisiini, jotka viittaavat ärtyvän suolen oireyhtymään. Kävin kesäkuussa lääkärillä ja testeistä ilmeni, ettei keliakiaa tai laktoosi-intorelanssia pitäisi ainakaan olla verikokeiden mukaan. Voisiko kyseessä olla myös yliherkkyys gluteenille tms? En tiedä.

Osana parin viikon kokeilua halusin testata, miten onnistuu gluteenittomien korvapuustien leipominen, koska rakastan leipomista sekä korvapuusteja. Kanelin ja kardemumman yhdistelmä on yksi lemppareitani! ♥


Huomasin, että taikinaa on huomattavasti vaikeampaa käsitellä ja jauhoja olisi tehnyt mieli lisätä ja paljon! Yritin kuitenkin malttaa mieleni, ettei taikinasta tulisi kypsänä liian kovaa. Lisäksi käytin reseptin mukaisesti muscovadosokeria, joka tuntui valuvan leivinpaperille aika lahjakkaasti muodostaen pullien ympärille mustat sokeripohjat... No, eipä se makua haitannut, sillä näistä tuli kyllä hyviä ja koko pellillinen tuli syödyksi. :-D





Tein pullat Soppa365:stä löytyvän ohjeen mukaan. Kasvirasvana käytin valmiiksi Becel Juokseva kasviöljyvalmistetta.

Täytyy kokeilla uudestaan vielä tällä ohjeella ja ehkä uskallan lisätä enemmän jauhoja ja vähennän sokerin määrää, jonka laitan taikinan väliin. Vinkkejä gluteenittomaan leivontaan otan ilomielin vastaan! :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti