maanantai 12. elokuuta 2019

Terveellisempi mustikkapaistos ja vegaanisia jäätelöitä

Teki mieli jotain hyvää, mutta ei äklömakeaa. Toin Savosta meiltä kotoa tuoreita mustikoita tänne Helsinkiin ja niistä inspiroituneena päädyin kehittelemään astetta terveellisemmän mustikkapaistoksen reseptin! Jottei kuitenkaan mentäisi ihan liian sokerittomaksi, kävin ostamassa kuitenkin kaupasta  Fazer Yosan vaniljajäätelöä... :D

Vegaanisia jäätelöitä on tullut viime vuosina tosi paljon lisää kauppoihin, mistä oon aika onnellinen. Omia suosikkeja on Alpron hasselpähkinäsuklaa, Fazer Yosan tyrni ja vanilja sekä Ben&Jerry'sin Coconutterly Caramel'd. Jymyn vegaanisista jätskeistä minttusuklaa on kans hyvää ja haluaisin maistaa heidän uutuutta nimeltään kaksi marjaa. 3 Kaverin jäätelöistä lakritsi&kookos on paras, mutta jos oikein kauhea makeanhimo on, niin valinta on suklaa&pähkinäkinuski. Oatlyn jätskit on mielestäni perushyviä, joita ostan myös satunnaisesti. Ja ainiin! Mielestäni Ainon puolukkahyve on lähimpänä maitojäätelöä. Se on aivan ihanan pehmeää, mutta kerralla en pysty syömään paljoa. Jotenkin se on niin makeaa.

Mutta mennääs reseptiin! Tässä mustikkapaistoksessa on kolme kerrosta: rukiinen pohja, mustikkakerros ja murupäällinen. Alkuperäisessä ohjeessa oli vain nuo kaksi ylintä, mutta halusin itse lisätä reseptiin pohjan, koska mielestäni se kaipasi sitä. Sen voi myös siis jättää pois. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Terveellisempi mustikkapaistos (M)

Pohja:

1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruisjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1/2 dl maidotonta margariinia sulatettuna 
3-4 rkl vettä

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää joukkoon sula margariini ja ala muotoilla taikinasta palloa. Lisää vettä, kunnes pallo on muotoiltava.
3. Painele 20cm vuokaan ja pistele pohjaan reikiä.
4. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
5. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Mustikkaseos:

600-800g mustikoita
3 rkl maissitärkkelystä

1. Sekoita mustikat ja maissitärkkelys.
2. Levitä esipaistetun pohjan päälle.

Muruseos:

2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl maidotonta margariinia sulatettuna

1. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kaneli. 
2. Lisää joukkoon tasaisesti hunaja ja sula margariini. Sekoita hyvin.
3. Murustele tasaisesti mustikoiden päälle.
4. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!


Mukavaa alkavaa viikkoa!

-Jenska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti